Logisz B.V.

Naamgeving scholen

Achterhoek VO

En dan sta je als bureau plotseling voor een wel héél bijzondere opdracht. Een opdracht waarvan de uitkomst een belangrijk onderdeel van de Doetinchemse toekomst zal vormen. Dat realiseerden we ons toen Achterhoek VO ons het vertrouwen gaf om de namen te bedenken van twee nieuwe scholen in Doetinchem voor mavo, havo en vwo. En dat was nog maar het begin..

 

Naamgeving en conceptontwikkeling

Maar wel een ultiem startpunt. Twee scholen. Twee namen. Een geweldige zoektocht die ons via de Doetinchemse stadsarchieven, brainstormsessies met verschillende collega’s en het uitgebreid bestuderen van de gewenste onderwijsprofielen uiteindelijk leidden naar: het Houtkamp College en het Panora Lyceum. De herkomst van de namen is terug te lezen op de landingspagina’s van het Houtkamp College en het Panora Lyceum. En daarmee verklappen we direct al twee communicatie-uitingen die we uitrolden na de enthousiaste goedkeuring van de namen door Achterhoek VO.

 

Ook bedachten we bij elke school een pay-off. Voor het Panora Lyceum werd dit ‘Wereldwijzer’ en het Houtkamp College werd voorzien van ‘Mijn Idee’. De namen, de pay-offs, maar bovenal de achterliggende filosofieën en visies van de scholen werden vertaald naar krachtige logo’s. Het hoe en waarom van deze logo’s is ook terug te vinden op bovengenoemde landingspagina’s.

 

Hierna lag er nog meer dan genoeg werk voor ons in het verschiet. Daar vertellen we hier meer over. 

Naamgeving scholen
  • Socials
  • Website Panora
  • Website Houtkamp

Vragen over dit project?

 

 

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.