Logisz B.V.

Verdere communicatie nieuwe scholen

Achterhoek VO

Na de naamgeving van de twee toekomstige Doetinchemse scholen gingen we op volle toeren verder. Zo creëerden we de socialmediakanalen (Facebook, LinkedIn en Instagram) voor het Houtkamp College en het Panora Lyceum. 

 

Daarnaast maakten we een basis voor de brieven aan basisscholen in Doetinchem en omgeving en aan de ouders van de huidige groep 7-leeringen. Met deze brieven kon Achterhoek VO deze belangrijke doelgroepen verder informeren. Ook schreven we een uitgebreid persbericht waarmee Achterhoek VO diverse media inlichtte over deze ingrijpende veranderingen in het Doetinchemse voortgezet onderwijs. Voor elke school ontwikkelden we een folder die de komende maanden en jaren voor diverse doeleinden ingezet worden.

 

Onthullingsevent

Echter, voordat we de namen publiekelijk maakten via bovenstaande middelen, moesten we ons in stilzwijgen hullen. Tot 9 oktober 2018! De datum waarop de namen officieel onthuld werden aan leraren en medewerkers van het Ludger College, het Rietveld Lyceum en het Ulenhofcollege: de drie scholen die uiteindelijk plaats zullen maken voor de twee nieuwe. Voor deze heugelijke dag produceerden we een video waarin de spanning langzaam werd opgebouwd in aanloop naar ‘de big bang’: de namen en logo’s van de nieuwe scholen.

 

Dansers van dansschool In Dans uit Doetinchem omlijstten deze onthullingsvideo met fraaie choreografie. Hierna lichtten de rectoren van de twee nieuwe scholen de namen en de logo’s verder toe, waarvoor Logisz een heldere en aansprekende presentatie maakte. De docenten en medewerkers kregen ten slotte een door ons ontworpen wire-o boekje mee waarin de totstandkoming en de namen van de scholen én de visies ervan nogmaals werden geduid.

 

Video Achterhoek VO

Naast de doorontwikkeling van de websites en de socialmediastrategieën van de scholen maakt Logisz een video waarin ingegaan wordt op het fenomeen bevolkingskrimp als aanleiding voor bovenstaand proces. Hoe Achterhoek VO hiermee is omgegaan en hoe dit resulteerde in twee nieuwe scholen. Ook vertellen de rectoren wat de twee scholen te bieden hebben voor toekomstige leerlingen.

 

Al met al een project waar we als volledig team ongelofelijk trots op zijn.

Verdere communicatie nieuwe scholen
  • Onthulling namen


Wie werkten er aan mee?

 

  • Sander Nieling
  • Niek Geerdink
  • Wendy Tweehuysen
  • Eva van Raaij
  • Edwin Venhorst
  • Philip Nijland

 

Wat hebben we gedaan?

 

Communicatie, Creatie, Technologie, Content, Copywriting, Video, Social media, Drukwerk realisatie

Vragen over dit project?

 

 

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.