Logisz B.V.

Branding Eligant Lyceum

Eligant Lyceum

Vrijwel parallel aan de naamgeving van het Kompaan College beten we ons ook vast in het bedenken van een naam voor een nieuwe school in Zutphen voor havo, atheneum en gymnasium. Drie onderwijsniveaus die ondergebracht waren in het Het Stedelijk en het Baudartius College in Zutphen. Met ingang van 1 augustus 2019 start de nieuwe school. 


Op verkenning

Logisz kon weer op verkenning. Op ontdekkingstocht langs allerlei bronnen van inspiratie, zoals: de rijke Zutphense historie, (lokale) personages, filosofen, wereldburgers, Nobelprijswinnaars, historische gebieden in en rond Zutphen, mythologie, sporthelden, kunstenaars, wetenschappers, het dierenrijk, astronomie en fantasie. Daaraan koppelden we duidelijke criteria opgesteld door de werkgroep van de twee huidige scholen en zo konden we aan de slag. 
Via deskresearch door een oneindigheid aan online bronnen, maar ook via fieldresearch in de bibliotheek en het regionaal archief in Zutphen, konden we het naamgevingsproces gericht opstarten. In verschillende creatieve sessies op ons kantoor formuleerden we verschillende naamopties aan de hand van de opgedane kennis, de onderwijsmethodiek en de criteria. 


De naam

Via een longlist werkten we toe naar een shortlist van drie namen. Eén van die drie opties was het Eligant Lyceum. Een naam die afgeleid is van het Latijnse ‘eligere’ wat ‘kiezen’ betekent. De vervoeging ‘eligant’ staat voor ‘laat ze kiezen’. Leerlingen kiezen op het Eligant Lyceum voor een groot deel hun eigen leerroute. Tijdens de presentatie liet de werkgroep de drie opties bezinken en bewoog de groep al bijna unaniem naar Eligant Lyceum. De werkgroep sliep er desalniettemin nog een nachtje over om vervolgens na een korte interne vergadering Logisz te laten weten dat het Eligant Lyceum de nieuwe Zutphense school zou worden! 


Het logo

De volgende klus voor Logisz was het ontwerpen van een passend logo. Een logo dat het gedachtegoed van de school goed weerspiegelt en een krachtige indruk maakt. Compleet met pay-off ‘Jouw keuze!’ kwamen we tot het volgende ontwerp dat onderbouwd wordt in deze animatie:

 

 

Inmiddels heeft Logisz een behoorlijke reeks schoolnamen op haar palmares staan. Voorafgaand aan het Eligant Lyceum presenteerden we al het Houtkamp College, het Panora Lyceum en het Kompaan College. Daar zijn we toch best wel trots op.  

Branding Eligant Lyceum
  • Logo

Vragen over dit project?

 

 

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.