Logisz B.V.

Website ontwikkeling

Rietveld Lyceum

Voor het Rietveld Lyceum heeft Logisz een nieuwe website ontworpen en gerealiseerd. Er is door Logisz hard gewerkt om de website live te zetten vóór het jaarlijkse Open Huis van 21 januari 2017. Het Rietveld Lyceum is een openbare school voor voortgezet onderwijs in Doetinchem. “Ontdek jezelf, ontdek je toekomst!” is de missie van de school. Daarmee willen zij met ondernemend, betekenisvol en eigentijds onderwijs laten zien dat leerlingen een diploma kunnen halen met méér waarde.

 

Van ontwerp tot uitvoering

Samen met het Rietveld Lyceum heeft Logisz de strategische positionering bepaald. Van concept tot realisatie en van functioneel ontwerp tot de technische uitvoering. Logisz heeft het complete traject verzorgd.

 

Specifieke content

Voorafgaand aan het ontwerp van de nieuwe website heeft Logisz de doelgroepen van het Rietveld Lyceum, huidige leerlingen, ouders/verzorgers en toekomstige leerlingen, onder de loep genomen. De content op de website is volledig ingericht op deze doelgroepen. Zo hebben leerlingen onder andere inzicht in cijferlijsten, roosters en activiteiten. Ouders/verzorgers kunnen op de website terecht voor informatie over bijvoorbeeld absentie, post of huiswerk en toekomstige leerlingen kunnen alles lezen over open dagen, brugklaskamp en de introductieperiode. Deze opbouw is gebaseerd op informatie die verkregen is vanuit de doelgroepen en online meetinstrumenten zoals Google Analytics.

 

INFOGRAPHIC

Om de missie en het schoolplan van het Rietveld Lyceum te visualiseren heeft Logisz een aansprekende infographic ontworpen. Hierin worden onder andere de vijf pijlers van ‘leren’ aan de hand van illustraties uitgebeeld.

 

Website ontwikkeling
  • RietveldLyceum_Infographic
  • logisz_rietveld_website
  • logisz_rietveld_website2

UMBRACO

De website wordt onderhouden in Umbraco. In dit Content Management Systeem (CMS) zijn verschillende applicaties gebruikt. Zo bevat de website bijvoorbeeld een video slider en een foto-, agenda- en nieuwsapplicatie.


Wie werkten er aan mee?

 

  • Sander Nieling
  • Niek Geerdink

 

Wat hebben we gedaan?

 

Webdesign, Technologie, Websites, Umbraco CMS, Content

Vragen over dit project?

 

 

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.