Logisz B.V.

Logisz ontwikkelt dare-to-share intranet voor SKBG

SKBG onderwijs

De Stichting Katholiek Basisonderwijs Gelderland (SKBG) is een overkoepelende organisatie van 17 in Gelderland gevestigde scholen in het primair onderwijs. Een bovenschoolse onderwijsorganisatie met ruim 2.800 leerlingen. Om interne kennisdeling te stimuleren, was SKBG op zoek naar een alternatief voor SharePoint, het tot dan toe door hen gebruikte Microsoft-platform. SKBG introduceerde een Dare-to-share-campagne, maar SharePoint bleek niet gebruiksvriendelijk genoeg om deze te ondersteunen. In hun zoektocht naar een goed alternatief kwamen ze uit bij Logisz.

 

A star is born

Zoals we gewend zijn bij grote projecten, organiseerden we eerst een aantal sparringsessies. Dat vinden we nodig om de wensen écht helemaal scherp te krijgen. Het lijkt een vertragende factor, maar het tegendeel is waar. We lopen graag hard voor onze klanten, maar starten met rennen voordat je weet waarheen, heeft weinig zin. Op ons kantoor werd het plan voor een compleet nieuw intranet geboren. Een intranet dat de ambities van SKBG kon helpen waarmaken. Om dat te bereiken moest het een aantal geïntegreerde elementen bevatten: ruime mogelijkheden voor nieuws- en kennisdeling, scholenoverzicht, kennisbank én een academy voor het aanbod van interne trainingen/leernetwerken. Laat dat maar aan ons over!

 

Vorm volgt functie en functie volgt vorm

Bij Logisz snappen we heel goed dat klanten liever geen concessies doen. Niet aan functionaliteiten en niet aan vorm. En dat hoeft ook helemaal niet! Dus ontwierpen en bouwden we een hypermodern intranet, gebaseerd op het CMS Sitefinity. Een platform dat ons in staat stelt om meer te doen dan ‘goed genoeg’. Dat wil zeggen: écht goed en overeenkomstig alle wensen van SKBG. Dus 24/7 beschikbaar, benaderbaar met ieder device, responsive, eenvoudig en gebruiksvriendelijk, veilig, en volledig in de huisstijl van SKBG. De hooggespannen verwachtingen maakten we helemaal waar: het intranet is dé plek geworden waar de ongeveer 275 medewerkers van SKBG hun kennis delen (onder andere op een forum), zich in kunnen schrijven voor cursussen, nieuws lezen én plaatsen en allerlei organisatorische en HR-gerelateerde zaken kunnen regelen. Sharen was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Schaap met de vijf poten

Een geweldig resultaat voor SKBG, een prachtig project voor Logisz. Veel van de disciplines die wij in huis hebben, ontmoetten elkaar in het ontwikkelen van het intranet: projectmanagement, vormgeving, webdevelopment, ict, service en support. Om er zeker van te zijn dat de medewerkers van SKBG goed overweg konden met het systeem, gaven we meerdere redacteuren een training. En na de implementatie houdt het voor ons niet op: we blijven vanzelfsprekend stand-by voor service en support. Want als je eenmaal klant van Logisz bent, dan blijf je dat!

Logisz ontwikkelt dare-to-share intranet voor SKBG
  • SKBG intranet nieuws
  • SKBG Intranet

Wie werkten er aan mee?

 

  • Frank van Braak
  • Sander Nieling
  • Niels Golstein
  • Joas Root
  • Wendy Tweehuysen

 

Wat hebben we gedaan?

 

Creatie, Webdesign, Technologie, Sitefinety CMS, Service & Support

Vragen over dit project?

 

 

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.