Logisz B.V.

Blog

 

Wat houdt ons bezig? Interessante updates uit ons werkveld en vraagstukken waar wij graag uw mening over lezen. Een interactieve pagina. Durf te reageren!

20

03

2013

Zoek online en vind alles over Wencke Rikkers

 

Internet wordt steeds meer en intensiever gebruikt. We e-mailen, shoppen, reserveren vakanties, doen onze bankzaken en googlen naar van alles en nog wat. Immers, Google zoekt tot in het kleinste hoekje en vindt alles. Normaal gesproken enorm handig en praktisch. Tot het moment waarop ik mijzelf Googlede. Nieuwsgierig naar de informatie die van mij op het internet vindbaar is. Volledig in de veronderstelling dat het niet veel relevante informatie zou opleveren. Maar niets werd minder waar. Verbazing alom. Door het observeren van alleen al de eerste zoekresultaten in Google kreeg ik al een duidelijk beeld van Wencke Rikkers. Shocking hoeveel informatie van mij bekend is én ook gewoon voor iedereen toegankelijk is.

 

Twitter staat op de eerste plaats, gevolgd door mijn profiel op LinkedIn en onze Logisz website. Facebook komt bij mij op de vierde plek in de zoekresultaten, gevolgd door pagina’s als mesearcher.nl, yasni.nl, peeepl.nl. Pagina’s waar ik niet ben aangemeld, maar die mij en mijn familieleden feilloos weten te koppelen. Een rare gewaarwording.

 

Kan ik de zoekresultaten enigszins sturen vraag ik mij af? En kan ik daarmee het beeld op het internet positief beïnvloeden? Gelukkig wel.

 

Zoals het zelf beschikbaar stellen van actuele informatie over mijzelf. Een voorbeeld zijn de projecten van Logisz. Deze komen op tal van manieren terug in mijn zoekresultaten. Of je nu zoekt op naam van onze klant of onze diensten. Voor de buitenwereld is direct duidelijk waarmee ik bezig ben.


Of heb je ooit eens een bijdrage geleverd aan een customer relations magazine dat nog bovenin de zoekresultaten voorkomt? Of heb je ooit meeschreven aan een technisch artikel? Zorg dan voor nieuwe informatie op het web, bijvoorbeeld door je gegevens te koppelen aan nieuwe projecten waarmee je bezig bent, een recente blog met je naam erin, contactgegevens op een website, etc.

 

Ook kun je via LinkedIn een selectief beeld van je professionele gegevens toegankelijk maken. Zorg ervoor dat je de url van jouw LinkedIn-pagina aanpast naar een verkorte link. Vervolgens is het mogelijk deze link te gebruiken als visitekaartje en in een elektronische e-mailhandtekening.

 

En bij vrijwel alle sociale media, zoals Facebook, kun je instellen welke gegevens van jouw profiel zichtbaar zijn voor mensen binnen en buiten jouw netwerk. Controleer dit in de account- en privacyinstellingen, omdat iedereen toegang kan krijgen tot deze informatie. Let er daarbij ook goed op dat niet Jan en alleman toegang heeft tot bijvoorbeeld jouw vakantiekiekjes!

 

Ben bewust van jouw digitale voetafdruk op het internet en laat je niet door Google verrassen! Houdt het niet bij een eenmalige check-up! Maar check regelmatig hoe je afdruk eruit ziet. Welke gegevens benadelen je en welke zijn gunstig? En stuur bij daar waar nodig. 

 

Tags: facebook, Logisz, google, blog, persoonlijkeinformatie, linkedin, twitter, privacyinstellingen

 

Wencke Rikkers • 20 maart 2013 • 0 reacties • Reageer

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.