Logisz B.V.

Blog

 

Wat houdt ons bezig? Interessante updates uit ons werkveld en vraagstukken waar wij graag uw mening over lezen. Een interactieve pagina. Durf te reageren!

01

04

2014

Als jouw naam een werkwoord was?

 

Wat zou het dan betekenen? 

Femken, of Femmeken, ‘een powervrouw worden‘. Of in gebiedende wijs: Femm!! ‘Ik heb dit gefemd!’, weliswaar in een andere betekenis, maar dit zeg ik vaak als ik ergens mijn stempel op heb gezet. Sommige namen zullen een logische betekenis hebben als werkwoord, denk aan Flip, Max of Wil. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Het kan ook op een andere manier met jezelf te maken hebben. De vraag is of het werkwoord past bij je essentie? Ik ben blij met de naam die mijn ouders mij hebben gegeven: Femke, afgeleid van het Franse 'Femme' (vrouw). Het zegt veel over me. Mijn eigen naam is als een soort magische formule voor me. Sprekend, plezierig, beleefd, sterk, puur, sociaal, intuïtief, wilskrachtig, speels, ik heb compassie en kan goed luisteren. (Ik heb alleen geen lange lokken en kan niet organiseren en ben volledig ‘structuurloos’.)
 

De plaatsnaam Doetinchem

Mijn eigen naam werkt voor mij. Het past bij mijn identiteit, het past als een deksel op mijn eigen potje. In ons vakgebied zou ik zeggen: “Ik maak reclame voor mijzelf”. Doetinchem doet dit ook. De plaatsnaam van onze stad is ook in het bezit van een interessant werkwoord (doen). Het biedt een uitgelezen kans als het gaat over de stadspromotie van Doetinchem. Stadspromotie is hoognodig voor Doetinchem op dit moment, helemaal in een tijd dat veel consumenten online aan het winkelen zijn. Consumenten moeten gestimuleerd worden om een bezoek te brengen aan de stad, om te winkelen, om uit te gaan, of om….  
 
Het werkwoord is een sterk wapen om Doetinchem te positioneren. Mits het goed wordt ingezet en het sterk is in zijn klank. ‘Je doet het in Doetinchem’, zo vanzelfsprekend, eenvoudig, maar daar ligt juist de kracht. Het past. Doetinchem is namelijk een dynamische stad boordevol ambitie en bedrijvigheid. Het is actief en het roept direct de goede associatie op van onze stad. Het voelt vertrouwd en is een bevestiging van onze stad. 
 
Ik heet niet voor niets Femke en Doetinchem heet niet voor niets Doetinchem.
 
Bekijk hier het project jedoethetindoetinchem.nl dat Logisz heeft gerealiseerd in samenwerking met het Centrummanagement Doetinchem, de gemeente Doetinchem en de Ondernemersvereniging Doetinchem.
 
Ook een naam nodig die precies past? Neem dan contact op met een van ons!

 

 

Femke Konijnenbelt • 01 april 2014 • 0 reacties • Reageer

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.