Logisz B.V.

Blog

 

Wat houdt ons bezig? Interessante updates uit ons werkveld en vraagstukken waar wij graag uw mening over lezen. Een interactieve pagina. Durf te reageren!

09

08

2013

Van gedetailleerd naar simplistisch design

 

Ons bureau is bij de tijd, volgt ontwikkelingen en trends op de voet. Maar soms is de drempel om een bepaalde trend te volgen te hoog als het tegen mijn persoonlijke smaak ingaat. Niet alle trends spreken mij aan of inspireren mij. Maar deze specifieke trend voelt anders: ‘Flat Design’. 
 
‘Flat Design’ is een online trend in webdesign én in user interface-design (de vormgeving van de weergave op bijvoorbeeld je telefoon- of tabletscherm). Flat design is eigenlijk niets meer dan alleen het noodzakelijke tekenen. Een cleane opmaak zonder fratsen. Minimalisme. Zoals het woord zegt: plat of vlak. Deze trend inspireert mij enorm. 
 

Plat

Waar Apple in iOS 6 (het besturingssysteem op je mobiel) nog ruimschoots gebruikmaakt van effecten, slag- schaduwen, kleurverlopen, diepte en skeudomorfisme (het zo realistisch mogelijk nabootsen van objecten die digitaal niet functioneel zijn; een digitale agenda voorzien van een lederlook of de traditionele envelop in het icoontje van een e-mailprogramma), is het nieuwe iOS 7 al veel meer een simplistische weergave.
 
Voorbeeld
Kijk bijvoorbeeld naar het icoon van een camera. In iOS 6 lijkt deze exact op een lens. Schaduwen, gradiënts (kleurverloop), filters en effecten, alles wordt toegevoegd om het zo ‘echt’ mogelijk te laten lijken. Gedetailleerd dus. In iOS 7 is het niet meer dan een lijntekening.
 
iOS6 vs iOS7
          iOS 6 camera icon                iOS 7 camera icon
 
Check neuevsold.com, hier kun je alle iconen van iOS 6 vergelijken met iOS7. Welke spreken jouw meer aan?
 
Vergelijk iOS 6 met iOS 7
 

Platter

Persoonlijk vind ik dat het nog veel ‘flatter’ kan. Zoals de versie van designer Manu Gamero uit Sevilla (Spanje). De iconen zelf hebben geen kleur meer, enkel de achtergrond heeft nog kleur. Hierdoor komen de iconen nog beter naar voren en oogt het een stuk rustiger.
 
iOS 7 redesign
 
Het UI-ontwerp van Manu Gamero (Bron Dribbble)
 
Het ontwerp is slechts een mock-up, een tekening. Jammer genoeg niet te downloaden als besturingssysteem.  
 

Platst

Designers over de hele wereld nemen de trend ‘Flat Design’ over en geven hun eigen invulling hieraan. Ik zie het als één grote inspiratiebron. In mijn ontwerpen vind ik nu nog transparanties en kleurverlopen terug, ik voeg nog te veel toe. Daar komt verandering in. Ik zet mijn zeilen bij, ga de kunst van het weglaten toepassen. Uiteraard alleen daar waar het kan, waar de klant het toelaat en alleen als het ontwerp zijn doel hierbij niet voorbij schiet. En ik wil nog platter gaan dan Manu Gamero.
 
Een drempel om déze trend te volgen?? Ik zal ‘m platlopen. 
 
Blijf ons volgen om te zien voor welke klanten wij ‘Flat Design’ als inspiratiebron hebben gebruikt. Of bent u zelf geïnteresseerd in een ‘Flat Design’ voor uw eigen website, neem dan contact met ons op.
 

 

Tags: Design, Logisz, webdesign, FlatDesign, iOS6, iOS7, Apple, iPhone, iPad, RobertHannink, UIDesign, Tends

 

Robert Hannink • 09 augustus 2013 • 0 reacties • Reageer

20

03

2013

Zoek online en vind alles over Wencke Rikkers

 

Internet wordt steeds meer en intensiever gebruikt. We e-mailen, shoppen, reserveren vakanties, doen onze bankzaken en googlen naar van alles en nog wat. Immers, Google zoekt tot in het kleinste hoekje en vindt alles. Normaal gesproken enorm handig en praktisch. Tot het moment waarop ik mijzelf Googlede. Nieuwsgierig naar de informatie die van mij op het internet vindbaar is. Volledig in de veronderstelling dat het niet veel relevante informatie zou opleveren. Maar niets werd minder waar. Verbazing alom. Door het observeren van alleen al de eerste zoekresultaten in Google kreeg ik al een duidelijk beeld van Wencke Rikkers. Shocking hoeveel informatie van mij bekend is én ook gewoon voor iedereen toegankelijk is.

 

Twitter staat op de eerste plaats, gevolgd door mijn profiel op LinkedIn en onze Logisz website. Facebook komt bij mij op de vierde plek in de zoekresultaten, gevolgd door pagina’s als mesearcher.nl, yasni.nl, peeepl.nl. Pagina’s waar ik niet ben aangemeld, maar die mij en mijn familieleden feilloos weten te koppelen. Een rare gewaarwording.

 

Kan ik de zoekresultaten enigszins sturen vraag ik mij af? En kan ik daarmee het beeld op het internet positief beïnvloeden? Gelukkig wel.

 

Zoals het zelf beschikbaar stellen van actuele informatie over mijzelf. Een voorbeeld zijn de projecten van Logisz. Deze komen op tal van manieren terug in mijn zoekresultaten. Of je nu zoekt op naam van onze klant of onze diensten. Voor de buitenwereld is direct duidelijk waarmee ik bezig ben.


Of heb je ooit eens een bijdrage geleverd aan een customer relations magazine dat nog bovenin de zoekresultaten voorkomt? Of heb je ooit meeschreven aan een technisch artikel? Zorg dan voor nieuwe informatie op het web, bijvoorbeeld door je gegevens te koppelen aan nieuwe projecten waarmee je bezig bent, een recente blog met je naam erin, contactgegevens op een website, etc.

 

Ook kun je via LinkedIn een selectief beeld van je professionele gegevens toegankelijk maken. Zorg ervoor dat je de url van jouw LinkedIn-pagina aanpast naar een verkorte link. Vervolgens is het mogelijk deze link te gebruiken als visitekaartje en in een elektronische e-mailhandtekening.

 

En bij vrijwel alle sociale media, zoals Facebook, kun je instellen welke gegevens van jouw profiel zichtbaar zijn voor mensen binnen en buiten jouw netwerk. Controleer dit in de account- en privacyinstellingen, omdat iedereen toegang kan krijgen tot deze informatie. Let er daarbij ook goed op dat niet Jan en alleman toegang heeft tot bijvoorbeeld jouw vakantiekiekjes!

 

Ben bewust van jouw digitale voetafdruk op het internet en laat je niet door Google verrassen! Houdt het niet bij een eenmalige check-up! Maar check regelmatig hoe je afdruk eruit ziet. Welke gegevens benadelen je en welke zijn gunstig? En stuur bij daar waar nodig. 

 

Tags: facebook, Logisz, google, blog, persoonlijkeinformatie, linkedin, twitter, privacyinstellingen

 

Wencke Rikkers • 20 maart 2013 • 0 reacties • Reageer

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.