Logisz B.V.

SSL: better safe than sorry

 

28

08

2017

SSL: better safe than sorry

 

Begin dit jaar heeft Google aangegeven dat websites, die gegevens van bezoekers opslaan en geen SSL certificaat hebben, gemarkeerd zullen worden als ‘onveilig’. Het belang van een beveiligde verbinding, via een HTTPS-verbinding en een SSL certificaat, is hierdoor essentieel gegroeid. Het gebruiken van een beveiligde verbinding via HTTPS (en een SSL certificaat) voor uw website had al veel voordelen, maar is nu een ‘must’ geworden.

 

 

Slot SSL

 

 

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL certificaat zorgt voor een veilige, versleutelde verbinding tussen de webserver en de browser van de bezoeker. Het certificaat zorgt ervoor dat vertrouwelijk informatie – zoals persoonlijke gegevens – versleuteld wordt verstuurd, zodat derden/hackers er niet mee aan de haal kunnen gaan.

Het is natuurlijk belangrijk om te voorkomen dat Google uw website als ‘onveilig’ markeert. In die zin lijkt een SSL-certificaat vooral een preventief middel. Maar daarnaast zijn er vooral enkele grote voordelen van het inzetten van een SSL-certificaat en een HTTPS-verbinding:

 

1. Beveiligen van gegevens van bezoekers

Het belangrijkste voordeel is dat de gegevens van uw bezoekers beveiligd worden. Het is wenselijk dat persoonlijke gegevens of informatie door anderen kan worden ingezien. Ook garandeert een SSL-verbinding uw identiteit aan de bezoeker. Zo weet de bezoeker dat ze ook echt op de juiste website zitten.

 

2. Betrouwbare uitstraling

Naast beveiliging van gegevens, komt u met een SSL-certificaat betrouwbaar over op uw klanten en bezoekers, wat voor webwinkels bijvoorbeeld voor meer bestellingen kan zorgen.

 

3. Hogere positie in Google met SSL

Hoger in Google of Bing komen door een SSL-certificaat op uw website? Jazeker! Sinds begin 2015 neemt Google beveiligde verbindingen mee als criterium voor het bepalen van uw positie in Google. Omdat Google veiligheid hoog in het vaandel heeft staan en wil werken aan een veiliger internet, ‘belonen’ zij websites en webwinkels met een beveiligde verbinding.

 

4. Wettelijke verplichting

Vanuit de WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) is het verplicht om informatie, zoals persoonsgegevens, via een beveiligde HTTPS-verbinding te versturen. SSL is op dit moment de enige methode die breed ondersteund wordt. Hierdoor wordt een SSL-certificaat, zeker voor webwinkels, min of meer verplicht. Boetes voor het niet naleven van deze wet kunnen oplopen tot 4500 euro.

 

Ik wil een SSL-certificaat voor mijn website. Wat nu?

Logisz kan de inrichting en installatie van een SSL-certificaat op uw website verzorgen. Zelfs een uitgebreide domein validatie behoort tot de mogelijkheden, wat vooral aan te raden is voor commerciële websites, zoals webshops en banken, maar ook voor overheidsinstanties.

 

Meer weten?

Neem contact met mij op via +31887878120 of frank.vanbraak@logisz.nl

 

 

Frank van Braak • 28 augustus 2017

Uw naam

E-mail

Bericht

 

Controle

 

 

Velden met een zijn verplicht!

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.