Logisz B.V.

Blog

 

Wat houdt ons bezig? Interessante updates uit ons werkveld en vraagstukken waar wij graag uw mening over lezen. Een interactieve pagina. Durf te reageren!

07

05

2012

Facebook grootste sociale netwerk in Nederland

 

Dat Facebook het grootste social media netwerk van de wereld is met meer dan 900 miljoen actieve gebruikers (and counting) is inmiddels duidelijk. Uit recentelijk onderzoek door Newcom Research & Consultancy blijkt Facebook met 7,3 gebruikers óók het grootste netwerk in Nederland te zijn. Dit grootste social media onderzoek werd in mei 2012 gepubliceerd op de website.

 

In 2011 waren  Facebook en Hyves nog aan elkaar gewaagd, met 4,9 tegenover 4,8 miljoen gebruikers.  In kort tijdsbestek is Facebook met 45 procent gestegen en is Hyves met maar liefst 38 procent gedaald. Bovendien loggen per dag 4,3 miljoen Nederlands  zich in op Facebook en dat zijn er maar 0,9 miljoen op Hyves. De netwerken LinkedIn, YouTube en Twitter zijn alle drie gestegen ten opzichte van 2011.

 

statistieken

 

Toekomst

Wij verwachten dat het gebruik van Twitter, LinkedIn en Youtube stabiel blijft het komende jaar. Facebook en Hyves zullen het komende jaar nog verder uit elkaar groeien. Het aantal gebruikers van Hyves gaat volgens ons steeds verder afnemen en Facebook zal zich door de miljard gebruikers verder wereldwijd gaan verspreiden.
Heeft u een andere voorspelling? Laat het ons weten!

 

Bron: http://www.newcom.nl/socialmedia

 

Tags: Techniek, facebook, nielskonings, socialmedia

 

Niels Konings • 07 mei 2012 • 0 reacties • Reageer

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.