Logisz B.V.

Blog

 

Wat houdt ons bezig? Interessante updates uit ons werkveld en vraagstukken waar wij graag uw mening over lezen. Een interactieve pagina. Durf te reageren!

06

07

2012

Typografie

 

De wereld verandert continu, trends in typografie veranderen mee. Deze trends zijn niet te beschrijven in een blog. Wel kan ik laten zien waarom mijn fascinatie voor typografie zo groot is. Het creëren van typografisch art-work en het bestuderen van gebruikte typografie in art-work is fascinerend. Ik ben benieuwd of jullie mijn mening delen?

 

Typografie is altijd, overal om ons heen. Niet alleen het lettertype maar ook de zetwijze, spatiëring en interlinie, kapitaal of onderkast dragen bij aan de sfeer die typografie oproept. Bij elk geschreven woord is er (als het goed is…) nagedacht over de typografie. Neem als voorbeeld de brandweer. Het daadkrachtige imago van de brandweer, vraagt om een heldere zakelijke letter. Als huisstijlletter voor de brandweer is gekozen voor de Frutiger. Wanneer de brandweer gebruik zou maken van een Comic Sans, zou het er een stuk minder serieus over komen.

 

BLOG_IMG_0

 

Het ‘gewoon’ plaatsen van tekst is niet voldoende. Naast de keuze voor het juiste lettertype is een grafisch element minstens zo belangrijk. Grafische elementen versterken het getypte en andersom. Om de boodschap juist over te brengen is een goed balans tussen beiden essentieel. De resultaten zijn soms sexy, soms kunstig, soms gewoon adembenemend. Klik hieronder op de afbeelding voor de website van een designer die veel met typografie werkt.

 

BLOG_IMG_2

 

shinybinary.com

 

Tags: Design, Typografie

 

Robert Hannink • 06 juli 2012 • 0 reacties • Reageer

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.