Logisz B.V.

Nieuws

Nieuwe regelgeving voor online aankopen

 

 

Naast de nieuwe cookiewetgeving en de BTW verhoging zijn er weer enkele regels aangepast. De regering heeft ingestemd met het omzetten van een Europese richtlijn over consumentenbescherming. Consumenten worden daardoor beter beschermd bij de online aankoop van producten en diensten, ook in het buitenland. 
 
Consumenten hebben voortaan dus standaard 14 dagen de tijd om zonder opgaaf van reden van een aankoop af te zien. Daarnaast moet de verkoper de consument duidelijkheid bieden over bijvoorbeeld de contractsduur en de eventuele bijkomende kosten. Nieuw is ook dat het risico voor beschadiging en verlies pas overgaat op de koper na ontvangst van het product. Daarnaast komt er een einde aan de zogeheten ‘stilzwijgende instemming’ voor aanvullende diensten of aankopen. Er moet sprake zijn van duidelijke instemming met het aanbod, zoals door een (elektronische) handtekening of het intypen van de woorden ‘ik ga ermee akkoord’. Verder zijn overeenkomsten die telefonisch worden aangegaan, pas geldig als ze door de consument schriftelijk of via de e-mail zijn bevestigd.
 
Wilt u meer weten over dit onderwerp of wat de wijzigingen zijn voor uw webshop? Neem dan contact met ons op. 
 
Bron

 

Logisz anders

Beste bezoeker

 

Welkom op de website van Logisz.

 

Verouderde browser

 

Doordat u gebruik maakt van een verouderde browser, loopt u niet alleen een beveiligingsrisico maar kunt u ook geen gebruik maken van de meeste functionaliteiten in onze website.

 

Een update naar Firefox, Google Chrome of de nieuwste Internet Explorer word aangeraden.